F | E

Download de 150 dpi versie

Winnaar BIM-Wedstrijd 2013

Categorie 1: AutoCAD/Revit Architecture realisatie

Eind april ging voor de zesde keer het Architect at Work 2013, een tweejaarlijkse totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers met focus op productinnovaties, door in Kortrijk Xpo.

C3A, ism Stabiplan, Mikada en Océ-Canon organiseerden op deze editie een BIM-wedstrijd, bedoeld om liefhebbers de kans te bieden eens te laten zien wat ze met de meest geavanceerde software aankunnen, maar ook om via voorbeelden uit de praktijk te kunnen evalueren wat ondertussen allemaal mogelijk is met deze software! De wedstrijd was opgedeeld in drie verschillende categorieën. Als inzending werd één synthese-beeld op één blad A1 verwacht.

Er werden blijkbaar heel wat indrukwekkende realisaties ingestuurd, maar we zijn met G&G architecten toch verheugd te kunnen melden dat wij in categorie 1 (AutoCAD/Revit Architecture realisatie) de eerste prijs behaalden. Het project waarmee we wonnen werd van voorontwerp tot uitvoering volledig in Revit Architecture 2013 gemodelleerd, uitgetekend en gedetailleerd. Ook de 3D-visualisaties, zowel de perspectieven van buitenaf als de binnenzichten, werden in Revit gerenderd. Op deze manier kon in één enkel programma tot een totaaldossier gekomen worden om aan de bouwheer voor te stellen.

Dit nieuwbouwproject is gelegen op het resterende hoekperceel van een recente verkaveling te Grimbergen. Het project omvat een vrijstaande eengezinswoning met een kelder en drie bovengrondse bouwlagen die qua schaal en ruimtegebruik naadloos aansluit bij de bestaande omgeving.